יש סברה הטוענת, כי מבחן g.m.a.t זהה למבחן פסיכומטרי, נבדוק את אופן קביעת הציונים: g.m.a.t הוא מבחן ממוחשב ואדפטיבי שהציונים ניתנים בחלק מהפרקים באמצעות המחשב בלבד, ובאחרים גם באמצעות בוחן אנושי. מיד לאחר שהמבחן מסתיים מתקבל דוח מהמחשב עם ציונים נפרדים על הפרקים המילולי והכמותי, אשר נעים בין אפס ל- שישים כל אחד, וכן ציון משוקלל, אשר נע בין מאתיים ל- שמונה מאות נקודות. את הציון על חלק ההסקה המשולבת שנע בין אחד ל- שמונה נקודות מקבלים לאחר כחודש ואת הציון של החיבור שבין אפס ל- שש מקבלים לאחר כחודש. הציונים בפסיכומטרי מחושבים על ידי מרכז הבחינות והערכה, עבור כל פרק מתקבל ציון בנפרד בטווח שבין חמישים ל- מאה חמישים נקודות, וכן ציון כללי אשר נע בין מאתיים ל- שמונה מאות נקודות. על אותו הטווח מתקבלים עוד שלושה ציונים שונים בדגש מילולי הומאני, כמותי ריאלי ורב תחומי.
למידע נוסף על G.M.A.T לחץ כאן.
מיתוסים אודות g.m.a.t וההפרכה שלהם –
* המועמדות שלי נפגעת במידה ועשיתי מבחן g.m.a.t יותר מפעם אחת – ממש לא. אוניברסיטאות ברחבי העולם יכולות לראות אם אתם ניגשים יותר מפעם אחת למבחן g.m.a.t, אבל כל עוד באחד הציונים אתם מגיעים אל הרף אשר נדרש ממכם, אין חשיבות למספר הפעמים אשר בהן אתם ניגשים לבחינה. מובן שבארץ אין כל חשיבות.
* השיטות שלמדתי בפסיכומטרי עובדות גם ב- g.m.a.t – ה- g.m.a.t הינו מבחן שונה לחלוטין מהמבחן הפסיכומטרי, והוא בעל דרגת קושי הרבה יותר גבוהה. חלק גדול מן השאלות לא קיימות באף מבחן אחר בעולם. הידע אשר נדרש למבחן ה- g.m.a.t ודורש שליטה במשוואות ריבועיות, בסטטיסטיקה, בסדרות, בפונקציות על מערכת צירים, דקדוק של השפה האנגלית וכדומה. יש להתייחס לשני המבחנים האלה באופן נפרד לחלוטין.