הנושא של רשלנות עורך דין מורכב יותר מכפי שנהוג לחשוב. כמו כל סוג אחר של רשלנות, גם כאן מדובר על עילה לתביעה שעשויה להסתיים בהטלת פיצוי כספי משמעותי על המזיק. אבל בשביל לקבל את הפיצוי הכספי, מי שמרגיש שהוא ניזוק בגלל התנהגות רשלנית כזו או אחרת של עורך דין – יהיה חייב להוכיח את זה.
סיבה אחרת למורכבות הנושא של רשלנות עורך דין קשורה לאופן שבו קובעים את היקף הפיצוי הכספי. מצד אחד, השאיפה היא לקבוע פיצוי כספי כמה שיותר גבוה על מנת שהוא יצליח לבטא את הנזק שנגרם לניזוק. מצד שני, יש מקום להתייחס גם לפסקי דין תקדימיים ולנסיבות של המקרה הספציפי שעל הפרק. לכן, לא תמיד סכום התביעה פוגש את המציאות כאשר בבתי המשפט מסיימים לדון במקרים של רשלנות עורך דין.
פסקי דין תקדימיים עבור רשלנות עורך דין
החדשות הטובות הן שניתן לרכז מאמצים שונים סביב הנושא של רשלנות עורך דין. כאשר מרכזים את המאמצים הללו מול עורכי דין שמתמחים בנושא, יש סיכוי גבוה יותר שגם התביעה תתקבל על ידי בית המשפט. חוץ מזה, אפשר להתרשם מפסקי דין תקדימיים עבור רשלנות עורך דין כדי לדעת על איזה סכום לקבוע את הפיצוי הנדרש. אמנם בית המשפט לא מחויב לקבל את הדרישה, אבל קביעתה ברף ההגיוני בהחלט עוזרת לבסס את הטענה.
בסופו של דבר, הנושא של רשלנות עורך דין רגיש מאוד כי הוא מערב בתוכו גם את מערכת המשפט וגם אנשים מן השורה שמרגישים פגועים מאנשי המקצוע. בשביל להוכיח מקרה כזה, בהחלט ייתכן שהניזוק ישתמש עוד פעם בשירותים של עורכי דין שמתמחים בכך.