הכנה של הארגון למצב הגרוע ביותר
החיים הם כידוע בלתי צפויים, על אחת כמה וכמה אם מדובר בארגון גדול בעל עובדים רבים, מערכות מידע מורכבות ועוד. יצירת קו מנחה של מוכנות הארגון למקרה של אסון, בין אם מדובר באסון אנושי של מחיקת מידע קריטי ובין אם מדובר באסון טבע שמשבית את מערכות הארגון, מאפשרת לדאוג לכך שהארגון ייצא עם הנזק המועט ביותר גם במצבים קשים ביותר. תכנית כזו נקראת DRP התאוששות מאסון. זהו למעשה מערך של נהלים ושל אלטרנטיבות לוגיסטיות ועסקיות, אשר מאפשרים לחברה להתמודד עם אסונות העלולים לאיים להשבית אותה או להרוס אותה.
תכנית הכוללת רבדים רבים
תכנית DRP התאוששות מאסון כוללת אספקטים מגוונים של מוכנות למקרה חירום, שיכולים להיות בתחום הלוגיסטי, העסקי והטכנולוגי. ברובד הטכנולוגי, על הארגון לדוגמה לאפשר אספקת שרתים חלופית, או גיבוי מידע במיקום מרוחק מהמבנה המרכזי של הארגון. ברובד הלוגיסטי תכנית DRP התאוששות מאסון תכלול שמירה על סכומי כסף שמיועדים למקרי חירום, אפשרויות למציאת מקום עבודה פיזי לעובדים וכדומה. באספקט העסקי התכנית תעסוק במתן תפקידים מיוחדים לעובדים, בעמידה ביעדים מסוימים גם בזמן אסון, בדרכים לניהול נכון של החברה ממבט על וכולי. אם כן, ניתן להבין שמדובר בתכנית מפורטת שמאפשרת לארגון לעמוד על תלו גם בזמנים קשים מכל הבחינות.
היכנסו וצפו! כיצד תכנית התאוששות מאסון DRP תציל אתכם:
תכנית שיש להשקיע בה את המשאבים הדרושים
יצירת תכנית DRP התאוששות מאסון דורשת לא רק כתיבת נהלים חכמה, אלא גם מחשבה עמוקה ופיקחית על נושאים כלכליים, אנושיים ועסקיים שעשויים לעמוד על סדר היום. מעבר לכך, היא דורשת גם השקעה כלכלית ניכרת, לדוגמה על מנת להשיג אמצעי גיבוי טכנולוגיים. לכן, מפאת חשיבותה, עדיף לנסח ולתכנן אותה בסיוע של אנשי מקצוע עם מומחיות בכך.