מהו מבחן GMAT?
כפי שרבים יודעים, תואר שני במנהל עסקים הוא תואר מבוקש מאוד אליו מתקבלים רק הטובים ביותר. על מנת לסנן את המועמדים לקבלה לתואר זה, כל מוסד לימודים נוקט בשיטה מעט שונה. עם זאת, המשותף לכל המוסדות, בארץ כמו גם בחו"ל הוא מבחן ה-GMAT. זהו מבחן בינלאומי שמקורו בארצות הברית והוא משמש למעשה כמין מבחן פסיכומטרי עבור תואר שני במנהל עסקים, וכמו לפני המבחן בפסיכומטרי נדרשת הכנה למבחן GMAT באותה מידה אם לא יותר. בסופו של דבר, כל אוניברסיטה עורכת שקלול מעט שונה של הציון שקיבל המועמד בכל חלק במבחן זה וכן שקלול שונה של הציון הכולל במבחן ביחס לדרישות קבלה אחרות, כדוגמת ציוני התואר הראשון.
למידע נוסף על הכנה למבחן GMAT לחץ כאן.
מבנה המבחן
הדבר החשוב והבסיסי ביותר שיש להבין בנוגע למבחן ה-GMAT הוא שמדובר במבחן שנערך רובו ככולו באנגלית. מטרת הבחינה היא לבחון את היכולות המילוליות של הנבחן בשפה האנגלית, את יכולת הביטוי שלו וכן את יכולותיו בתחום הכמותי. בהתאם, הבחינה מחלוקת לשלושה חלקים. בחלק הראשון נדרש הנבחן לכתוב שני חיבורים באנגלית. החלק השני הוא החלק הכמותי בו נשאלות שאלות אמריקאיות על מגוון תחומים מתמטיים, בדומה למבחן הפסיכומטרי. החלק השלישי והאחרון של המבחן הוא החלק המילולי בו נדרשים המועמדים להשלים משפטים ולהפגין יכולות חשיבה אנליטית והבנת הנקרא. כמובן שלכל אחד מהחלקים קיימת התייחסות נפרדת בקורסי הכנה למבחן GMAT.
כיצד להתכונן?
כפי שניתן להבין, מבחן הGMAT הוא מבחן רציני ולא פשוט. לא פלא, אם כן, ששיטת ההכנה למבחן GMAT הפופולארית ביותר בישראל היא הרשמה לקורס ייעודי המכין את המועמד בצורה הטובה ביותר להתמודדות עם המבחן, תוך התייחסות מעמיקה לכל חלק וחלק בו.