תאונות דרכים הפכו למעשה למכת מדינה ומדי שנה הן גובות קורבנות נוספים , אשר חלקם מוצאים את מותם או חלקם סובלים מפגיעות כבדות שמובילות לנכויות קשות למשך כל ימי חייהם וחלקם סובלים מפגיעות אשר גורמים להם לכאבים, אשר גורמים להם להפסיד ימי עבודה וכדומה. רוב הנפגעים בתאונות אלה לא מודעים לזכויות שלהם וליתרונות הטמונים בפנייה אל עורך דין תאונות. בשל השכיחות ההולכת וגוברת של תאונות הדרכים, וכדי לנסות לענות על המציאות הקשה הזאת, חוקק חוק פיצויים לתאונות דרכים. הסדר של אחריות מוחלטת הוא הכלל הבסיסי בהסדר זה, הווה אומר: שאין כל צורך להוכיח אשמה או רשלנות מצדו של הנהג הפוגע. גם אם הנפגע היה הפוגע, הוא רשאי לקבל פיצויים לפי החוק במדינת ישראל.
למידע נוסף על עורך דין תאונות לחץ כאן.
מה חשוב לדעת על תאונת דרכים?
ראשית כל ולפני הכל, אם עברתם תאונת דרכים, עליכם להיוועץ עם עורך דין תאונות. בדרך כלל הנהג תובע את חברת הביטוח, אשר ביטחה את הרכב שבו הוא נהג, בביטוח חובה, וכך גם כל מי שנסע אתו ברכב וגם נפגע. אם הייתם הולכי רגל ונפגעתם בתאונת דרכים, עליכם כעת לתבוע את חברת הביטוח שביטחה את נהג הרכב הפוגע. במקרים אשר בהם הזהות של הנהג הפוגע איננה ידועה, במקרים של "פגע וברח", עליכם להגיש תביעה כנגד קרנית, קרנית הינה למעשה קרן ממשלתית שהוקמה לצורך מתן סיוע כספי לכל אותם נפגעים שאינם יכולים להגיש תביעה כנגד חברת ביטוח ספציפית.
הרבה פעמים תאונת דרכים עשויה להיחשב גם כתאונת עבודה, למשל כאשר שליח נפגע במסגרת עבודתו. וכן תאונת עבודה תיחשב כאשר יש תאונת דרכים בדרך לעבודה או בחזרה מהעבודה לבית שלכם. במקרים אלו יש להיוועץ תחילה עם עורך דין תאונות.