עד לפני מספר שנים נדרשו רק סטודנטים בחו"ל לעבור מבחני gmat. זהו מבחן הקבלה לתואר שני במנהל עסקים הנהוג באוניברסיטאות בארצות הברית, באירופה וגם בחלק ממדינות מרכז ודרום אמריקה. המבחן הוא בינלאומי ולראייה הוא כתוב בשפה האנגלית. יחד עם זאת, עלייה בביקוש ללימודים גבוהים ומספר המכללות שנפתחו לאחרונה בארץ תרמו להופעת המבחנים גם בישראל. המבנה של המבחן כולל חיבור, חשיבה משולבת, חלק כמותי וחלק מילולי.
סטודנטים מישראל עוברים את המבחן בדיוק כמו סטודנטים כל מדינה אחרת. המשמעות היא אחידות במבנה המבחן ובהתפלגות הציונים. במילים אחרות, ניתן להשתמש במבחני gmat כדי להשוות בין סטודנטים במדינות שונות. מבחני gmat אינם מתייחסים לרקע חברתי, מטען תרבותי וכל הטיה אחרת. הם מבקשים לבדוק התאמה בין יכולות הסטודנט לבין הדרישות האקדמיות במסלולי תואר שני במנהל עסקים. זו המטרה העיקרית והיחידה של המבחנים וזו גם אחת הסיבות לרלוונטיות שלהם.
מתי מתבצעים מבחני gmat בארץ?
בישראל יש כיום 16 מוסדות עם מסלול תואר שני וחלקם דורשים ציון במבחני gmat. יחד עם זאת, בהרבה מוסדות ניתן לקבל פטור על סמך לימודים קודמים. לימודים קודמים יכולים להיות תואר ראשון בהצטיינות, תואר שני בתחום ידע דומה וכן הלאה. בנוסף, gmat לרוב אינו בא על חשבון פגישת היכרות אישית עם צוות היועצים של מסלול הלימודים. המוסדות בישראל אינם מתחשבים בציון החיבורים השונים של המבחן, אלא משקללים בין ציון התואר הראשון לבין ה-gmat.
אלפי סטודנטים בשנה עוברים את המבחנים כדי להתקבל למוסדות הלימוד בארץ או בחו"ל. יש מכונים שתפקידם להכין את הסטודנטים לקראת הבחינה, גם ברמה המנטאלית וגם בכל הנוגע למענה מהיר על שאלות בנושאים שונים המופיעים בתוך הטופס.